Historie

Teatrets historie

I 1984 var der nogle personer med Nørre Alslev Gymnastikforenings formand, Henning Madsen, musikdirektør Werner Rasmussen, Knud Jespersen, installatør Erik Wang-Nielsen og skoledirektør Leif Hansen, der havde fået den tanke at genoplive de gamle traditioner med revy og teater i Nørre Alslev.
Ved et møde den 13. februar 1984 på Nørre Alslev Hotel blev Nørre Alslev Amatørteaterforening stiftet og den første bestyrelse blev Erik Wang-Nielsen som formand; Knud Jespersen som næstformand; Jytte Jespersen som kasserer og Svend Juul Christiansen og Lillian Andersen bestyrelsesmedlemmer. Der deltog 30 personer og alle meldte sig ind i foreningen.
De første år havde man lokaler i det det gamle missions og spejderhus på Skernevej, hvor man opførte den første forestilling den 12. maj 1984. Musikken sørgede musikdirektør Werner Rasmussen for og dekorationer Thomas Pakula Andersen. I den første forestilling blev der spillet sketcher og leveret sangstykker. Samme år opførtes der også en kabaret i november måned. “Nørre Alslev Amatørteaterforening var dog et meget lang og besværligt navn at udtale”, sagde daværende kulturudvalgsformand Ruth Hansen ved receptionen, og har derved fremskyndet navneforandringen til Nørre Alslev Amatørscene.
En af de helt store publikumssucceser i de første år var opførelsen af redaktør Frederik Petersens stykke ”frie mænd” der trak over 500 tilskuer til Ibsens mose i 1988.
I 1987 købte Nørre Alslev Amatørscene ”salen” af hotelejer Aage Dyhr Nielsen. Hvor man straks gik i gang med en kæmpe renovering som varede 3 år. Efter en enorm arbejdsindsats fra mange frivillige.
I 1989 opførte Nørre Alslev Amatørscene for første gang i teatersalen, den var på dette tidspunkt dog ikke helt færdig, men man kunne dog godt invitere til ”vinterrevy” i november måned. Man opførte 2 revyaftener med forudgående spisninger og en søndag eftermiddag.
Den 24. november 1990 kunne man invitere til reception og fremvisning af det kæmpe arbejde, som der var blevet lavet af alle de frivillige arbejdere, hvor der var underholdning ved Nordfalster kapellet og de aktive amatør skuespillere opførte enkelte stykker på scenen.
Herefter gik det slag i slag med revyer og skuespil som, Den kloge mand, Frk. Nitouche, Rasmines bryllup Nøddebo præstegård kan nævnes som eksempler.
Igennem de sidste 26 år har Nørre Alslev Amatørscene opført utallige revyer og teaterstykker på scenen i teatersalen. I 1992 byggede man et helt nyt indgangsparti til teatersalen. I 1996 købte man A. Nielsens gamle kontorbygning og i 1999 blev der lavet en tilbygning på siden af salen, til værksted og dekorationer.
Nørre Alslev Amatørscene udlejer teatersalen til alle, som skal holde en fest eller til foredrag, markeder, møder og andre arrangementer, det kan man læse meget mere om på hjemmesiden HER

Top